Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 39€
Ωράριο Λειτουργίας Eshop: 08.00πμ - 16.00μμ
close main modal

Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου close mini cart button

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

exit live search

Αναζήτηση

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση, είναι τα αναπόφευκτα σημάδια που αφήνει η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης στην επιδερμίδα. Όμως όπως αποδεικνύουν οι έρευνες, ο χρόνος είναι τελικά ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός της ομορφιάς μας: το 90% των ορατών αλλαγών που συμβαίνουν στην επιδερμίδα και σχετίζονται με τη γήρανση, εμφανίζονται πολύ νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε και για αυτό ευθύνεται ο ήλιος! Η μακροχρόνια έκθεση στο ηλιακό φως και την υπεριώδη ακτινοβολία (UV), κατά κύριο λόγο, προκαλεί βλάβες στα κύτταρα της επιδερμίδας που μπορεί να μην φαίνονται άμεσα, όμως δρουν αθροιστικά μέσα στα χρόνια, οδηγώντας στην πιο “διάσημη” μορφή πρόωρης γήρανσης: τη φωτογήρανση.

Που “χτυπάει” η UV ακτινοβολία;

Η υπεριώδης ακτινοβολία που επιδρά στην επιδερμίδα είναι η UVA και η UVB, με διαφορετικό μήκος κύματος η κάθε μία.
Οι ακτίνες UVB έχουν μικρότερο μήκος κύματος από τις UVA, διεισδύουν στις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος και είναι αυτές που προκαλούν ερυθρότητα και ηλιακά εγκαύματα, διεγείρουν τα μελανινοκύτταρα και ευθύνονται για το μαύρισμα.
Οι ακτίνες UVA από την πλευρά τους, ευθύνονται για τις περισσότερες βλάβες που σχετίζονται με τη φωτογήρανση. Διεισδύουν βαθύτερα, στο χόριο, όπου προκαλούν διάσπαση των ινών του κολλαγόνου, πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τον φυσιολογικό ρυθμό γήρανσης, με αποτέλεσμα να τη συσσώρευση ανώμαλων ινών ελαστίνης. Αυτή η συσσώρευση με τη σειρά της, πυροδοτεί την παραγωγή μεγάλης ποσότητας ενζύμων που ονομάζονται μεταλλοπρωτεϊνάσες και έχουν ως αποστολή να ανασυνθέτουν τις ίνες κολλαγόνου. Ωστόσο αυτή η πολύπλοκη διαδικασία συνήθως δεν ολοκληρώνεται με 100% επιτυχία - αποτέλεσμα: οι ίνες κολλαγόνου σχηματίζονται ανομοιογενώς γεγονός που, καθώς συμβαίνει επανειλημμένα λόγω της καθημερινής έκθεσης στις ακτίνες UVA, οδηγεί στη δημιουργία ρυτίδων.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – η UV ακτινοβολία ευθύνεται και για τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα, προκαλούν οξειδωτικό στρες που καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης (των βασικών δομικών υλικών του δέρματος που το κρατούν ελαστικό και σφριγηλό).Και βέβαια, πλέον έξω από την εξίσωση των παραγόντων που ευθύνονται για τη φωτογήρανση δεν μένουν ούτε η υπεριώδης ακτινοβολία αλλά ούτε το μπλε φως που εκπέμπουν οι digital οθόνες, ένα φως που συνεχίζει να «βομβαρδίζει» την επιδερμίδα για πολλές ώρες μετά τη δύση του ήλιου, καθημερινά.

Πώς θα αποφύγετε τη φωτογήρανση;

Με μία και μόνο κίνηση: φορώντας καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, αντηλιακό με υψηλό SPF!
Η καθημερινή φωτοπροστασία είναι ζωτικής σημασίας, όπως τονίζουν οι ειδικοί, για κάθε τύπο επιδερμίδας και κάθε ηλικία. Μάλιστα, επειδή οι βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία δρουν συσσωρευτικά στο πέρασμα του χρόνου, όσο πιο νωρίς βάλετε την φωτοπροστασία στην καθημερινή skincare ρουτίνα σας, τόσο περισσότερο θωρακίζετε την ομορφιά της επιδερμίδας σας από τα σημάδια της φωτογήρανσης. Ταυτόχρονα, όμως, προστατεύετε και την υγεία της, καθώς το αντηλιακό είναι η καλύτερη προληπτική κίνηση απέναντι στον καρκίνο του δέρματος.

Φωτορύπανση: ένας καταστροφικός συνδυασμός

Η γήρανση που προκαλεί η ακτινοβολία UV φαίνεται πως επιταχύνεται όταν συνυπάρχει με έναν ακόμα παράγοντα της ζωής στα αστικά κέντρα: τη ρύπανση. Αυτός ο συνδυασμός ονομάζεται «φωτορύπανση» και ευθύνεται για πάνω από το 80% των σημαδιών γήρανσης. Η φωτορύπανση εντείνει το οξειδωτικό στρες και επιταχύνει ορατά τη γήρανση του δέρματος: η σφριγηλότητά του μειώνεται αισθητά, ενώ σχηματίζονται ρυτίδες και εμφανίζονται σκούρες κηλίδες.

Αν ο χρόνος σας το πρωί είναι περιορισμένος και συχνά από βιασύνη παραλείπετε την απαραίτητη αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας σας, επιλέξτε ένα προηγμένο προϊόν περιποίησης με ενσωματωμένο υψηλό SPF στη σύνθεσή του.
Το Capital Soleil UV-Age Daily είναι η ιδανική επιλογή, καθώς προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UVB με SPF50+ και από τις UVA με PF46, προλαμβάνοντας έτσι τη φωτογήρανση αλλά και διορθώνοντας συγχρόνως τα σημάδια που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, συμπεριλαμβανομένων των καφέ κηλίδων. Χάρη στην δύναμη της τεχνολογίας Netlock (η οποία είναι κατοχυρωμένη με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας), τα φίλτρα UV που περιέχει, παγιδεύονται σε μικροσταγονίδια γέλης που, μόλις εφαρμοστεί στο δέρμα σχηματίζει ένα εξαιρετικά λεπτό, ομοιόμορφο και ανθεκτικό φιλμ πολύ υψηλής προστασίας απέναντι στην ακτινοβολία UV, με αόρατο τελείωμα. Την ίδια στιγμή, τα ενεργά αντιγηραντικά συστατικά της σύνθεσης, και συγκεκριμένα η Νιασιναμίδη σε ποσοστό 2%, 4% Πεπτίδια, Κλάσματα Προβιοτικών και Ιαματικό Μεταλλικό Νερό Vichy, δρουν κατά των σημαδιών της φωτογήρανσης που ήδη υπάρχουν στην επιδερμίδα: μειώνουν την όψη των κηλίδων, «γεμίζουν» λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενισχύουν τις φυσικές άμυνες του δέρματος, προάγουν και διαφυλάσσουν την υγιή του όψη.

Πόσο πιο πρακτικό μπορεί να γίνει αυτό το βασικό προϊόν του καθημερινού skincare; Να αγκαλιάσει την επιδερμίδα σας με ένα αέρινο πέπλο χρώματος – ιδανικό αν λατρεύετε το no-makeup makeup ή αν, απλά, θέλετε μια πολύ ελαφριά κάλυψη, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού: το Capital Soleil UV-Age Daily μόλις κυκλοφόρησε και με χρώμα, συνδυάζοντας την υψηλή αντηλιακή προστασία με την εντατική δράση κατά των σημαδιών της φωτογήρανσης και χαρίζοντας με μία κίνηση, ομοιόμορφη όψη με αόρατο τελείωμα, που αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει!

εικόνα ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€
δωρεάν μεταφορικά
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 39€
τροποι πληρωμης
ευκολες αγορες
ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Με 4 τρόπους πληρωμής
Track you order
track your order
ΤRACK YOUR ORDER Εντόπισε εύκολα τη παραγγελία σου
τηλέφωνο
ΤΗΛΕΦ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ216 070 0813
ΤΗΛΕΦ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 216 070 0813
εικόνα Κέρδισε yellows με αγορές από το 365 Pharmacy
Κέρδισε yellows με αγορές από το 365 Pharmacyf
ΚΕΡΔΙΣΕ YELLOWS με αγορές από τα φυσικά μας καταστήματα